Bejelentés


60 Brill Nyílászáró Center Minden ami nyílászáró


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

Műanyag nyílászáró

 

Nyugodtan tekinthető­ek a ház személyiségjegyeinek is, amely az épület egyéniségé­nek, külső-belső harmóniájának fontos részei, az első benyo­mások meghatározói. Mindemellett elvárható tőlük, hogy a tö­kéletes fénybebocsátás mellett álljanak ellent az időjárás vi­szontagságainak.

 

Egyszerű kezelhetőséggel és tisztíthatóság­gal szolgálják a lakók biztonságát és kényelmét, beépítésük után festésre, mázolásra többé ne kelljen időt és pénzt áldozni.

 

A műanyag nyílászárók árban versenyképesebbek a vele műszakilag és minőségileg megegyező többi alapanyagú nyílászárónál. Ma már az újonnan beépített nyílászárók többsége műanyagból készül.

 

Nagyon fontos, hogy eloszlassuk azt a tévhitet, miszerint a műanyag nyílászárók az idő folyamán "besárgulnak". Minden, a magyar piacon lévő, korszerű műanyag profilrendszer UV­stabil műanyagból készül. Hazánkban 15 éve vannak jelen a műanyag nyílászárók, és ilyen jellegű negatív tapasztalatok nem fordultak elő. Az extrudálással előállított tok-, szárny- és kiegészítő profilok anyaga fokozottan ütésálló, kemény PVC, mely a háztartási vegy­szereknek jól ellenáll. Ez az anyag időjárásálló, nehezen éghető, illetve égéskor közepesen füstfejlesztő, így - az "A" és "B" tűz-veszélyességi osztályba tartozó épületek kivételével - korlátla­nul alkalmazható. A fehér-, vagy anyagában színezett profilok felületét színes-, illetve faerezetű akrilát-fóliával kasírozva állíthatók elő, a fehér színtől eltérő nyílászárók.

 

A profilkamrákba berögzített mereví­tő horganyzott acélok biztosítják a keretek megfelelő hajlítási merevségét (1,5 mm; 2,0 mm). A tömítő-profilok anyaga fokozottan időjárás- és öregedésál­ló gumi. A felhasznált hőszigetelő üveg általában 4-16-4 mm réteg-felépítésű. Ennek az üvegtípusnak a hő-átbocsátási ténye­zője k = 2,8 W/m2K. Ennél természetesen jobb hőszigetelési tulajdonságú üveggel is lehet a nyílászárókat szerelni, például ún. lágyfém-bevonatos (4 low-e-16-4 mm) üveg alkalmazásá­val. Ennek az üvegszerkezetnek már k = 1,4 W/m2K a hő-átbocsátási tényezője, vagy az argongázzal töltött k = 1,1 W/m2K üveg használatával. Kezdetben a kisebb hőszigetelési elvárások, illetve a tech­nológiai korlátok miatt, a profilrendszerek egy-, illetve kétkamrá­sak voltak. Pillanatnyilag hazánkban a legelterjedtebbek a há­romkamrás profilrendszerek, melyek hő-átbocsátási tényezője - 1,7 W/m2K. Ugyanakkor már egyre inkább kezdenek elterjed­ni az ennél magasabb kamraszámú profilrendszerek. Ezek k ér­téke 1,2-1,4 W/m2K körül van. Míg a háromkamrás profilok vas­tagsága általában 68 mm körüli szokott lenni, addig az ennél több kamrával rendelkező profilok jellemzően már 73 mm szélességűek. Míg korábban ezek a kamraszámú profilok még kevésbé voltak elterjedtek, ma ezek aránya jelentősen emelkedett. Ennek alapvető oka, hogy az ener­giaárak emelkedésével a fokozott hőszigetelésű nyílászárókba fektetett összeg megtérülési ideje egyre rövidebb lesz.

 

FUNKCIÓ ÉS SZÉPSÉG

 

Ezeknek a tulajdonságoknak kiemelt jelentősége van saját otthonunk építésekor, a saját fészek megteremtésekor. Különösen igaz ez a homlokzatok és az ablakok kialakítására, hiszen ezek nagymértékben hatással vannak az építtető egyéniségére, és befolyá­solják egész életvitelét. A műanyag ablakokkal Ön a legmegfelelőbbet választja. Mindez ugyanis az anyagnak köszönhető. A műanyagból készült ablakok rendelkeznek az összes előnyös tulajdonsággal, amely megalapozza a hosszú élettartamot és a problémamentes használatot - a város szélén épített sorházak esetében éppúgy, mint a köz­pontban lévő saját lakásnál, vagy álmaink otthonán egy hatalmas park közepén.

 

GAZDASÁGOSABB MEGOLDÁS

 

Ápolásuk annyira egyszerű, hogy nincsen szükség semmilyen, pénzt és időt igénylő karbantartásra. A fűtési költség is csökkenthető a megfelelő ablak beépítésével. A műanyag ablakok szigetelő képessége különösen jó. A meleg nem szökik el a lakásból - és a pénz is a pénztárcájában marad. Fűtőolaj fogyasztás összehasonlítása az ablakfelület ml-re vetítve: * Hagyományos ablaküveg: 60 liter * Hőszigetelő ablaküveg: 30 liter * Speciálisan hőszigetelt ablaküveg: 14 liter Az előnyök röviden összefoglalva: * karbantartásra nincsen szükség - hosszú élettartam * ellenállóképesség az időjárással szemben * kiemelkedően jó hő- és hangszigetelés * újrahasznosíthatóság

 

PROFILRENDSZEREK

 

Nagy különbség van műanyag és műanyag ablak között. A profilkonstrukció eltérései lényeges befolyással vannak a műszaki tulajdonságokra. A legújabb generációs profilrendszerek ablakai nemcsak vizuálisan hozhak újat. A legkisebb részletekig kidolgozott és tökéletesített profil­geometria valamennyi műszaki követelménynek eleget tesz, legyen az a hő- és hanghatásokkal szembeni, vagy a betöréssel kapcsolatos védelem, vagy akár a szellőzés.

 

HŐSZIGETELÉS

 

A műanyag ablakok optimális energiatakarékosságot jelentenek, mivel a PVC természetes szigetelési tulajdonsága önmagában is kiváló hőszigetelést garantál.

 

 

ELITE ÜTKÖZŐTÖMÍTÉSES 5-KAMRÁS RENDSZER

 

1. Az üvegléctől függően 12 és 40 mm közti vastagságú hőszigetelő üvegezés használható.


2. DIN 18545 szabványnak megfelelő üvegléc.

 

3. Az ablak tökéletes szigetelését két körbefutó tömítés biztosítja.

 

4. A tok és szárny szilárdságát kétoldalasan horganyzott acélmerevítő biztosítja.

 

5. 5 légkamrás rendszer a tökéletes hőszigetelésért.

 

6. Profilmélység: 73 mm.

 

7. Kiegészítő profilok széles választéka.

 

8. A vasalat a profil legalább két falához van rögzítve.

 

9. Vízelvezetés vagy a tok külső felére, vagy közvetlenül a párkányra.

 

10. Vasalatfogadó Euro-horony, tengelytávolság 13 mm: fokozott betörésvédelem.

 

11. 45° szögben lejtett felületek biztosítják az optimális vízelvezetést és vonzó megjelenést.

 

Minden műanyag nyílászárót egyedileg kell leszerkeszteni; ha van egy kis ideje küldje el a méreteket, hogy mire lenne szüksége és mi visszaküldjük a komplett árajánlatot!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!